باران رحمت

پایگاه تحلیلی ، تحقیقی، فرهنگی

باران رحمت

پایگاه تحلیلی ، تحقیقی، فرهنگی

باران رحمت

بررسی و تحلیل مسائل اجتماعی ، فرهنگی ، اخلاقی ، سیاسی و اخبار روز و تطبیق اتفاقات روز با واقعیات مذهبی ، اطلاع رسانی و مطالب علمی تاریخی هنری و ...

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
مطالب پربحث‌تر
آخرین نظرات
  • ۶ مرداد ۹۴، ۰۱:۳۲ - محمد مهدی تهرانی
    خدا قوت
پیوندهای روزانه
پیوندها

نگاهی به مواضع حزب‌الله درباره‌ی ائتلاف بین‌المللی ضد داعش


آیا بین میشل عون و سید حسن نصرالله بر سر ورود به ائتلاف جهانی ضد داعش شکاف ایجاد می‌شود؟



















«نمی‌پذیریم که لبنان در "ائتلاف ضد داعش"ی شرکت کند که تشکیل دهندگان آن همان کسانی‌اند که در پشت خلق و تغذیه‌ی این موجود وحشی قرار داشتند؛ همان‌هایی که هیچ جمب نخوردند مگر وقتی که فهمیدند داعش می‌خواهد به منافع آمریکا و عربستان ضربه بزند. در حالیکه وقتی منافع سوریه و لبنان توسط داعش ضربه می‌خورد هیچ عکس ا‌لعملی نشان نمی‌دادند.»
این موضع حزب‌الله است، به گفته‌ی منابع نزدیک به آن، درباره‌ی ائتلاف بین‌المللی‌ای که انتظار می‌رود برای مقابل با سازمان «دولت اسلامی» تشکیل شود.
به گزارش روزنامه‌ی الاخبار لبنان، اختلافی بین حزب‌الله و جریان ملی آزاد [به رهبری میشل عون] نیست. این ائتلاف بین‌المللی ضد داعش  هم نمی‌تواند دوستی تفاهم آمیز دو طرف را خدشه دار کند ولی در هر حال طرفین درباره مشارکت لبنان در نشست پنج‌شنبه‌ی گذشته‌ی جده، با اختلاف برداشت و قرائت همراه بود. 
به گفته‌ی همان منابع نزدیک به حزب ‌الله، مشارکت لبنان در نشست پنج شنبه‌ی گذشته‌ی جدی برای بحث پیرامون تشکیل ائتلافی بین‌المللی در مقابل داعش «در جلسه‌ی هیئت وزیران [لبنان] مطرح نشده بود، بلکه این حضور فقط با هماهنگی وزیر امور خارجه جبران باسیل [داماد میشل عون و از اعضای جریان ملی آزاد] و نخست‌وزیر تمّام سلام انجام گرفته بود. 
منابع می‌افزایند که خبر تصمیم مشارکت، در دیدار بین دبیر کل حزب الله سید حسن نصرالله و [رهبر جریان ملی آزاد] ژنرال میشل عون در همان شب نشست به اطلاع حزب رسید. استدلال برای مشارکت هم این بود که لبنانی که دچار تروریسم است، نمی‌تواند از هر نشست یا شراکتی ضد این تروریسم غایب بماند.
این منابع، بحث از جزئیات حضور جبران باسیل در دیدار [بین سید حسن نصرالله و میشل عون] را رد می‌کنند، ولی در هر حال می‌افزایند که عجیب است که لبنان بخواهد در ورود به ائتلافی که هنوز اهدافش مشخص نیست عجله کند «وظیفه‌ی دولت لبنان این است که به دنبال راهی برای مبارزه با تروریسم باشد و از جامعه‌ی جهانی هم کمک بخواهد نه اینکه در پیوست به ائتلافی عجله کند که درباره‌ی اهداف کسانی که می‌‌خواهند تشکیلش دهند شک و تردید‌های زیادی وجود دارد. ... موضع حزب‌ الله درباره تروریسم را همه می‌دانند. وقتی حزب الله برای جنگ با تروریسمی که آن موقع لبنان را تهدید  می‌کرد و هنوز هم تهدیدش میکند به سوریه رفت، متهم شد که با "انقلاب سوریه" ضدیت دارد. ولی حالا جنگیدن با آن تروریست ها کار مورد پسندی شده چونکه دارند به ضربه زدن به منافع آمریکا و عربستان نزدیک می‌شوند.»
منابع نزدیک به مقاومت لبنان می‌گویند هنوز برای مطرح کردن موضوع در جلسه‌ی آینده‌ی هیئت وزیران و تصویب پیوستن لبنان به ائتلاف گرفته نشده است و موضوع در دو روز آینده روشن خواهد شد. و می‌دانیم که پیوستن لبنان به این ائتلاف نیازمند تصویب هئیت وزیران است که [در سایه‌ی عدم انتخاب رئیس‌جمهور لبنان] به صورت تصویب دسته‌جمعی؛ اختیارات رئیس‌جمهور را داراست. 
این منابع می‌پرسند آیا دولت اصلا می‌داند که مشارکت در چنین ائتلافی ممکن است نیازمند چه چیزهایی باشد؟ مثلا اگر آمریکا درخواست کند که از خاک یا آسمان لبنان برای بمباران مواضع داعش استفاده کند دولت چه جوابی خواهد داد؟ اگر اوضاع جور دیگری پیش برود و آمریکا خواهان همین اجازه برای بمباران مواضع ارتش سوریه بشود به استدلال تقویت آنچه «مخالفین معتدل سوری» خوانده می‌شود (که در متن تصمیمات نشست جده هم بود) آن وقت چه؟
این سؤالات مشروع و موجه است. طبق اظهار نظر منابع نزدیک به جریان ملی آزاد «طبیعی است که حزب الله با نگاهی تردید آمیز به ائتلافی بنگرد که حامیان و ارکان اساسی‌اش کسانی‌اند که در سابق از جنگ‌های ضد حزب الله و مقاومت حمایت کرده‌اند.» 
چیزی که بر این تردید‌ها می‌افزاید موضع برخی طرف‌های ائتلاف است. مثل ترکیه که هنوز به اندازه کافی جدی نیست، آن هم در موضوعی مثل چگونگی متوقف کردن جریان ورود رزمندگان و حمایت‌های مالی به گروه‌های تروریستی، در نتیجه «تردید‌های حزب‌الله و سؤالاتش به جاست.»
اما این منابع نزدیک به میشل عون می‌افزایند «لبنان امروز عملا در قلب معرکه است و مورد تهدید نفوذ تروریست ها به خاکش قرار دارد. و با توجه به ترکیب چند مذهبی و طائفه‌ایش ممکن نیست بتواند کاری برای مقابله با داعش بکند مگر با پوشش بخش سنی کشور که آن را هم باید عربستان سعودی تأمین کند.» 
این منابع بدون ورود به جزئیات اشاره می‌کنند که واشنگتن «از حساس بودن موضع لبنان خبر دارد» و اینکه وزیر امور خارجه جبران باسیل «بدون شک می‌داند در این موضوع دارد چه کار می‌کند.»
این منابع می‌افزایند هرگونه هدف قرار دادن ارتش سوریه، چه از طریق لبنان و چه از طریق کشوری دیگر، به معنی «انتشار بیشتر داعشی‌ها است و البته آمریکا و هم‌پیمانان اروپایی‌ اش منفعتی در رسیدن داعش به سواحل دریای مدیترانه ندارند.» 
و توضیح می‌دهند: «در مرحله‌ی قبل، شرایط بین‌المللی و در سطح افکار عمومی برای زدن نظام در سوریه فراهم بود. اگر آن روز موضع روسیه جلوی آن را گرفت، پس امروز بیشتر آمادگی دارد که جلوی چنین چیزی را بگیرد آن هم درحالیکه وضعیت بین‌المللی بهتر شده و افکار عمومی جهانی پذیرش کمتری برای چنین امری دارد. مگر نه اینکه فرستاده‌ی مخصوص دبیر کل سازمان ملل به سوریه استفان دمیستورا در اولین سفرش به سوریه گفت: "اولویت امروز  مبارزه با تروریسم است"؟»

منبع مطلب
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۰۶/۲۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی