دروغ زشت و شرم آور است - آیا مسئولین اعتدال به مردم دروغ گفتند؟ - 3000 بورسیه غیرقانونی دروغ بود؟؟؟
رجانیوز:
پرده برداری از سومین دروغ بزرگ دولتی در یکماهه اخیر/
وزارت علوم دروغ بزرگ محافل دولتی را افشا کرد/ 3000 بورسیه غیرقانونی دروغ بود؛ 3000 بورسیه قانونی؛ 840 نفر لغو بورسیه و 36 نفر غیرقانونی!/ شرایط پیگرد قضایی مروجین دروغ بزرگ مهیا شد
گروه اجتماعی – رجانیوز: سومین دروغ بزرگ رسانهای که در ماههای اخیر از سوی محافل دولتی به سطح رسانهها کشیده شده و در سطح وسیع در رسانههای دولتی و شبه دولتی توزیع شده بود، شب گذشته و با انتشار اطلاعیهای از سوی وزارت علوم دولت یازدهم درباره پرونده 3770 بورسیه افشاء شد تا روشن شود دروغ بزرگ 3000 بورسیه غیرقانونی، تنها شامل 36 دانشجوی میشده است.
به گزارش رجانیوز، ساعات پایانی روز جمعه، وزارت علوم اطلاعیهای را روی خروجی برد که نتیجه بررسیهای کمیتهای بود که وزارت علوم دولت یازدهم با تبلیغات فراوان برای بررسی وضیعت بورسیهها تشکیل داده بود.
هر چند در قانونی بودن این کمیته، از ابتدای تشکیل ایرادات جدی حقوقی وجود داشته و کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی این کمیته را به رسمیت نشناخته بود، با این حال این کمیته دولتی نیز با همه تضییقات و تنگ نظریهای نهایتا نتوانست بیش از 36 دانشجو را مشمول عنوان غیرقانونی و لغو کامل بورسیه و ممانعت از ادامه تحصیل کند، آماری که با دروغ اولیه و بزرگ محافل دولتی مبنی بر وجود 3000 بورسیه غیرقانونی کاملا در تضاد بود.
بر اساس اعلام وزارت علوم، دانشجویان پذیرفته شده در قالب بورسیه در سالهای 1388 تا 1392 در مجموع 3772 نفر بوده اند که به تفکیک در چهار گروه زیر قابل دسته بندی هستند:
- پذیرفته شده ها تحت عنوان "تبدیل به داخل" 1867نفر
- پذیرفته شده های مربیان دانشگاه ها 1011 نفر
- پذیرفته شده ها طبق بخشنامه ایثارگران وزارت و دانشگاه ها 165 نفر
- اعزام به خارج 729 نفر
تصمیمات اتخاذ شده برای هر گروه به تناسب وضعیت کنونی آنها به شرح ذیل است:
1- تبدیل به داخل:
با اعمال شرط حداقل معدل برای دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد (به ترتیب 14 و 16) و حداکثر شرط سنی مذکور در دستورالعمل های هر سال و با لحاظ فرمول های داخلی ارفاقی (مورد عمل در بعضی سال ها بر پایه مصوبات وقت) و نیز ارفاق 2 سال برای انجام خدمت نظام وظیفه، برای 840 تن ازاین گروه به شرح زیر تصمیم گیری شد:
1-1 تعداد 508 نفر از این گروه فاقد یک یا چند شرط از معدل کارشناسی، کارشناسی ارشد یا سن بوده اند، لذا رأی صادره در مورد آنها: لغو بورس، ادامه تحصیل با هزینه شخصی و بازگرداندن هزینه های پرداختی وزارت است.
1-2- تعداد 36 نفر دیگر از این گروه به علت ارائه اطلاعات نادرست مؤثر در پذیرش (از قبیل اعلام معدل بیش از معدل واقعی) مشمول لغو بورس، قطع تحصیل و بازگرداندن هزینه های پرداختی وزارت می گردند.
1-3- 500 نفر از این گروه تاکنون شاغل همراه با تحصیل شناخته شده اند که 230 نفر از آن ها مشمول یکی از بندهای ا-ا و 1-2 نیز می باشند و 270 نفر علاوه بر مشمولان بندهای 1-1 و 1-2 این مشکل را داشته اند.
رأی صادره در مورد کل این گروه لغو بورس، ادامه تحصیل با هزینه شخصی و بازگرداندن هزینه های پرداختی وزارت میباشد.
1-4- پرونده 26 نفر نیز به علل مختلف ازجمله عدم شروع تحصیل ،انصراف و ... مختومه گردید.
بنابراین جمعاً تعداد 840 مورد از بورس افراد این گروه لغو می شود.
اما نکته حائز اهمیت خوابی است که دولت تدبیر و امید برای شمار زیادی از این دانشجویان که هیچ مشکل قانونی نداشتهاند دیده است و آنهم اعلام فرجه زمانی برای اعلام نیاز یک دانشگاه یا لغو بورسیه! در این گزارش آمده است.
در در این میان 1241 نفر نیز تاکنون نتوانسته اند اعلام نیاز از دانشگاه ها اخذ کنند که در صورت عدم توفیق تا 15 بهمن ماه 93، وضعیت ادامه تحصیل آنان تبدیل به هزینه شخصی خواهد شد. البته تعدادی از این افراد با کسانی که وضعیتشان، در بندهای 1-1 تا 4-1 بیان شد، همپوشانی دارد.
هر چند که کارشناسان حقوقی از امکان پیگیری حقوق دانشجویان لغو بورسیه شده در دیوان عدالت اداری و لغو این احکام خبر میدهند، اما با وجود انتشار همین گزارش پر اما و اگر هم میشود فهمید که محافل و مسئولین دولتی چه ظلم بزرگی را با انتشار دروغ و بداخلاقی در قبال تمامی دانشجویان بورسیه دورههای گذشته مرتکب شده و با متهم کردن این خیل بزرگ دانشجویان نخبه، چه خیانت بزرگی را در قبال جامعه علمی کشور مرتکب شدهاند.
همین موضوع و حیثیت علمی زیر سوال رفته این دانشجویان بود که موجب شد در ایام استیضاح وزیر علوم و در حالی که برخی مدیران وزارت علوم اقدام به انتشار اسامی تمامی دانشجویان بورسیه شده در رسانهها کردند، این دانشجویان برای اعاده حیثیت علمی خود، با تشکیل کمپینی خواستار برخورد قضایی با عاملین این هتک آبرو شده و اقدامات قضایی را در این زمینه در دستور کار قرار دادند. اقداماتی که گفته میشود با تشکیل جلسات مستمر وکلای حقوقی این کمپین در حالی پیگیری بوده و در آستانه دادرسی قرار دارد.
در بیانیهای که این کمپین در سایت zolm.ir منتشر کرده بود، از برنامه ریزی برای پیگرد قضایی مسئولین وزارت علوم و رسانهها و افراد مرتبط با انتساب دروغ بزرگ غیرقانونی بودن بورسیهها خبر داده شده است.
به نظر میرسد با انتشار رسمی این گزارش، مستندات کافی برای اقامه دعوا از سوی این کمپین در مراجع قضایی فراهم شده باشد.
لازم بذکر است رئیس جمهور با اشاره به موضوع بورسیهها در چند سخنرانی خود، تلاش کرده است تا این موضوع را به عنوان یک فساد علمی معرفی کند، موضوعی که البته با گزارش اخیر وزارت علوم خلاف آن به اثبات رسیده است.
محافل دولتی پیش از این نیز با رسانهای کردن دروغ بزرگ آلوده کنندگی بنزینهای پتروشیمی، زمینه واردات بنزین برای برخی چهرههای نزدیک به دولت را فراهم کرده بودند، این در حالی است که این محافل تلاش کردند موضوع اسیدپاشی اصفهان را نیز به نیروهای مذهبی این شهر نسبت داده و از این محمل استفاده سیاسی و تبلیغاتی لازم را به عمل آورند.